Voi onnea, olen jälleen maalla, kotona. Kunpa vain jaksaisin iloita tuosta. Nyt vain mikään ei tunnu oikein miltään, on niin uupunut olo menneestä syksystä. Kyllä tämä tästä taas suttaantuu, kun saan ylikierrokset vähän tasattua ja opittua ehkä hiukan nukkumisen jaloa taitoa (toiveajattelua??). Toissayönä olin herännyt neljältä kykenemättä enää nukahtamaan, joten lähdin ulos.

Edelleenkin riemunaihe on se, että huomenna jo kuukauden päivät olen saanut esittäytyä jälleen omalla tyttönimelläni. Ei enää valheellisia identiteettejä, vaan reilusti sitä, mitä on! Ah, onnea.

Aaltoillen on tullut myös läheisyydenkaipuu, joka toisinaan saa tuntemaan kovin yksinäiseksi. Olen tunnetta lievittääkseni ollut parissa perheessä lastenvahtina, jossa perheen 5-vuotias tyttö pitää kyllä huolen läheisyydestä hulluilla tempauksillaan (viimeksi juoksimme puoli tuntia krokotiileja pakoon välillä hypäten turvaan ja toisiamme "joesta" kiskoen). Läheisyydenkaipuuta ei todellakaan helpota se, että hempeitä pareja parveilee ympärilläni; velipoika on löytänyt jonkun tytön, suunnilleen kaikki serkut ovat nyt onnellisessa ihmissuhteessa (paria poikaa lukuunottamatta), kavereilla menee hyvin ja jopa ikisinkkua tätiäni on onnistanut. Mitä minä sitten teen? Soitan pianoa. Ihmissuhteiden osalta? Tapaan mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia, kyllä, mutta samanaikaisesti menneisyyden haamut tunkeutuvat iljettävällä tavalla takaisin elämääni. Yritä siinä sitten rakastua ja elää vaaleanpunaisten sydänten keskellä.

Mutta jos ajatellaan yleisesti ottaen ihmissuhteen muodostamisen mahdollisuutta, niin kovin vähäisethän ne ovat. Jollain tavalla onnistun pitämään itseni saavuttamattomissa, ettei mitään pidempää tai vakavampaa olisi edes mahdollista kaavailla. Olen nyt joulun taas poissa arkimaisemistani, ja kesänkin tulen olemaan kotikonnuillani, kaukana opiskelukaupungista. Kesän jälkeenkään on aivan turha miettiä mitään muuta kuin etäsuhdetta suuntaan tai toiseen.

Mutta nyt. Kiitän ja kumarran ja rutistan itseäni. Läheisyydenkaipuu taas hetkeksi jallitettu.